En av mine turvenner, Audun, har planer om en torsdag til lørdag, -eventuelt søndag, -tur i nær fremtid. Vi dro derfor ut for å se etter en passelig leirplass til denne turen. Audun ligger ofte under åpen himmel, men denne gangen planlegger han å ta med lavo. Da er det greit om man har en plan for dette. At man for eksempel vet hvor man skal sette opp «husly» på forhånd. Det gjør det hele langt langt enklere når man først har en tung bør og bære… da kan man gå rett på liksom. Rigge leir og være på tur så effektivt som mulig.


De siste dagene har vi lagt vår elsk på Kolsjø. Den er så lett tilgjengelig, den er enn så lenge helt super for alle former for farkoster med meier (skøyter, spark etc) så turen gikk nok en gang til dette flotte stedet på Meheia mellom Kongsberg og Notodden. I motsetning til sist var vi nå uten hunder og i dag tok vi først turen over til Pramvikhytta. Mest bare for å se da vi ikke har vært innom i denne vika tidligere. Hytta er vel kanskje statskog sin, men disponeres i alle fall av Kongsberg og omegn Turistforening. Turen gikk så videre helt inn i enden av Kolsjø samtidig med at vi var innom hver en odde nedover for å se på mulighetene for en liten «flate med utsikt» som kunne egne seg som base for noen dager med turkos og som utgangspunkt for mindre turer under oppholdet. Vi endte opp med følgende punkt: 529600E 6605100N.

Mens vi sparket oss rundt på vannet speidet vi fortløpende i fjæra etter «Espen Askeladd-prinsippet», og plutselig dukket det opp en formidabel stokk som beveren hadde felt. Den bar preg av å ha ligget i vann en stund, men nå var den skyllet på land og hadde tørket fint opp. Denne ble fraktet på spark frem til den utkårede leirplassen og kappet og kløvd ferdig til ved. Så får vi bare håpe at ingen andre har fyret opp kubbene før Audun kommer tilbake…

Vi startet turen i halv-11-tia og var tilbake rundt klokka 14:00 – Så bare en fin dagstur dette. Vi tilbakela totalt 5,35 km på isen på denne turen. Det var relativt stille på Kolsjø i dag. Bortsett fra en uskyldig og hyggelig skøyteløper, så var det bare én «jækel» som forstyrret tur-freden, og det var en kar på motorsykkel med piggdekk som raste vilt over hele vannet. Hadde han kanskje ikke sett skiltene med «motorferdsel på vannene er forbudt» mon tro? Vel, vel, vi kom over det!

   

 

Gutta på tur…

Moteløve: Lua matcher sekken i fargevalgene… for ordens skyld, -det er tilfeldig!

 

Litt bålkos hører med… i dag bare for kosens skyld. Ingen pølser, ingen kaffe!

 

Den lave sola varmer og blender… men på termosen var det kaffe 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.