Telefonen ringer, det er en kompis som sier at vi må ha et møte om en forestående tur til Russland. Ok sier jeg, da møtes vi på gapahuk-tur på torsdag! Slik endte vi opp på denne turen inn i Lisleheradmarka rett utenfor Notodden. Målet ble Gapahuken «Ørnebu» ved Ramsåstjønn.

Vi parkerte ved bom-kassa rett ved fylkesveien og gikk derfra og innover. Vi fulgte Dårstulveien som nå fremstod som svært glatt og isete. Den første lange bakken var strødd godt, men lenger inn var det mer sparsommelig med grus og broddene kom igjen til nytte. Jørn gikk uten brodder og det gikk det også, men jeg hadde bikkja med, periodevis i bånd, og følte det derfor trygt med pigger under skoene. Vi brukte 1 time og 22 minutter på de litt over 4 kilometerne innover langs veien og siste stykket tok vi snarveien rett over isen på Ramsåstjønn. Den virket litt svaiende langs land, men var mer fast og fin lenger ut.

Etter ankomst var det klart for vedsanking og med øks og falkeblikk dro vi rundt i nærområdet på jakt etter tyristubber. Det fant vi og varme ble det. Gapahuken må sies å være av det avanserte slaget, med form som en liten hytte, bare uten dør. Midt i rommet var det montert en Jøtul og vi fyret opp så kaffen ble sikret og at temperaturen ble komfortabel til planleggingen av Russlandstur.

Jeg vil takke Notodden Jeger og Fiskeforening som har lagt til rette for at hvermansen kan få slike fine opplevelser i marka.

Tyri må til… En gammel stubbe måte bøte!

 

Kira har lagt seg i døråpningen og følger med.

 

En «kaffe-lars» gjør seg på plata…

 

Bare å benke seg til… og nyte dagen!

 

Foto: Jørn Stensvold

 

Snakk om å kose seg 🙂      Foto: Jørn Stensvold

 

Gode gamle Jøtul 602

Flott tur med flott følge…

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.