Vinteren har ikke akkurat fremstått som noe snø-kaos her på østlandet. At julaften ble feiret tilnærmet fri for det hvite dekket er ikke noe godt tegn for skiføret i januar, men slik ble det altså i år. Jeg går fortsatt på beina ute i terrenget nede i bygda, riktignok med gamasjer og helst etter de stiene jeg bruker. Der er det tråkket greit gjennom de få snø-fallene vi har hatt i løpet av denne vinteren så langt. Forrige helg gikk vi på beina opp mot Surløynuten og det holdt fint. Det var hardt og ikke på noen måte optimalt for ski, i alle fall sett med mine øyne.

Men, i løpet av forrige uke kom det et lite snøfall så nå er jeg klar til å prøve skiene. Jeg har ikke gått på ski på mange år, kan egentlig ikke huske sist. Så dette ble første forsøk på lenge på å finne tilbake skigleden. Jeg pakket en sekk med det aller nødvendigste. Litt niste, en termos med varm saft, en ekstra genser og et sitteunderlag. Skia, de jeg fikk for noen år siden og som alle andre har brukt i mellomtida ble funnet frem. Stavene, mine gamle «swix mountain» med store trinser og sikkert 20+ år gamle stod også å ventet i skjulet på å få føle snøen igjen.

Slik gikk det til at jeg hadde en fantastisk dag inn mot Vasshølet fra Nordstulparkeringen. Kanon vær og helt greie forhold. Dette tror jeg faktisk at jeg kan vende meg til, -igjen… bare det blir snø og fine forhold. Bildene får tale for seg videre i denne lille rapporten fra Blefjell, søndag 15 Januar 2017.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.