Jeg har aldri testet hengekøye før. Kona er en frelst bruker av denslags, en hun kjøpte under et opphold i Brasil for en del år tilbake. Den har hun hatt i hagen på et slikt hengekøyestativ. Det må innrømmes at det har sett fristende ut. Men med mye fett rundt livet og en alt for tung kropp var det klare begrensninger. I alle fall på stativet. Så i redsel for at tingene kunne bryte sammen fikk jeg dessverre aldri prøve…

Audun hadde ikke med sin TTTM hengekøye og ble umiddelbart misunnelig på at jeg hadde tatt med…

Men, nå er jeg adskillig lettere enn før og fikk plutselig øynene opp for en tur-hengekøye mens jeg streifet innom en nettside på jakt etter ny sovepose. PANG!!! WOW! – Hengekøye på tilbud og den tåler etter sigende hele 200 kg. Det er håp for en tung skrott da. En slik ville jeg bare ha, -og slik ble det!

I dag har jeg hatt den med på tur for første gang. Litt for å teste den under trygge forhold. Dagstur i fint vær. Jeg har funnet frem et par gamle lange slynger fra klatreutstyret, et par karabiner som tåler 22kn. – festet inn et par stålringer for lett justering og vips så hadde jeg et oppsett som er gjort unna på svært kort tid. -Og det funket!

Ett fast festepunkt og ett med linejustering for å stramme opp. Helt konge! Dette blir noe som kommer til å være med på de fleste turer så lenge de er lagt til skogstereng. Å henge slik å småsvaie er jo bare fantastisk. Rett og slett meditativt. Jeg skal komme tilbake med flere og mer detaljerte rapporter etterhvert som jeg får mer erfaring med dette, men førsteinntrykket er fantastisk. Så mye kan jeg si.

Så følg med, jeg gir meg ikke med det første. Men selv med fint være og sola oppe kjente jeg at det ble litt kjølig fra undersiden. Så med liggeunderlag, sovepose, fjellduken og myggnett, og kanskje et Tarp etter hvert, så skal vi nok få til dette skal du se.

Blir jo supert på kajak-tur til sommeren med dette. Ut på øyene og nyte dagen, livet og vuggesang…

 

 

Her er strammemekanismen. Ett par stålringer fra Biltema, 6mm vevd tau fra Biltema (tauet tåler 160 kg i følge spek) og strammetauet settes opp omtrent som i en rapell-8. Oppsettet monteres på 2 min og alle fester løsner uten makt etter bruk.

 

Dette er en Ticket to the Moon, dobbel, hengekøye levert av Fjellsport AS. Lett å pakke opp og ned, lett å rigge fester, lett i sekken og følgelig lett å like. Derfor, tommel opp!

Litt justeringer av opphenget skal foretas på neste runde. Men det fungerte greit slik jeg sjekket dette ut også, men ringene kan fjernes fra denne siden av køya, og slynga kan kortes ned så «slækken» blir mindre. Karabinen er vel egentlig også overflødig på denne siden så lenge det er krok i festepunktet på køya.

Komplett hengekøye med oppheng.

 

Selve hengekøya veier 622 gram.

 

Oppheng , karabiner etc, 392 gram. Totalvekten blir da 1014 gram eller tilnærmet 1 kg for køye og oppheng.

Nå kunne jeg sikkert ha ønsket meg en litt mer nøytral farge, men det var nå denne gyselige svenskekøya det var tilbud på, så da ble det slik denne gangen. Det var mest for å sjekke ut dette «henge-livet» og da spiller fargen mindre rolle. Faller det i smak og brukes mye så kan man jo avansere etter hvert.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.