Onsdag 3 mai ble årets første tur i kajakk gjennomført. Jeg har riktignok hatt ett par treningsdager i innendørsbasseng tidligere dette året, men dette var første tur i kajakk denne sesongen og med ny og uprøvd balje. Dette er riktignok min fjerde kajakk så langt, men det er jo like spennende hver gang man skal på vannet i en ny doning. Bare for å slå det fast: Det gikk bra og den fungerte etter intensjonene. Den fløt altså.

Kajakk er en flott aktivitet. Når det gjelder aktivitet så setter jeg pris på variasjon. Du kan gå lei om det er bare det samme hele tiden. Da jeg bruker nærområdet mye er det derfor viktig å variere på aktivitetene. Tur med og uten hund, fisketur, ulike ruter i skog eller fjell, kajakk, sykkel eller ski om vinteren. Muligheten er så mange bare man vet å utnytte dem.

Sakte, glidende gjennom landskapet…

Dagens tur gikk til Sønstevann. Jeg satte ut kajakken i Svartebukta. Første vika etter Ormemyr-krysset. Padlet rett vest langs land og krysset over ved Kollberg-øyene. Rundet deretter odden og padlet sørover via Kreklingøyene og krysset så ut til Skrubbøya. Det ble dagens endestasjon. Her spente jeg opp køya, pumpet opp Exped-underlaget (7 cm’n LW) og benket meg til. Blefjell lå enda snøhvitt i det ellers bare landskapet. Våren har nå meldt sin ankomst her oppe for fult.

Kajakk og hengekøye gjør livet verdt å leve 🙂

Stillheten ble regelmessig forstyrret av fuglene som er svært aktive på denne årstiden. Med skrik og vingeslag bakset de seg frem og tilbake i området. Det er bare helt utrolig deilig å henge i lufta på denne måten mens man studerer omgivelsene fra hengekøya, -halvsover litt, -leser litt, alt mens kajakken hviler på svaberget ved siden av… rett og slett lykke!

En matbit hører med. Her knekkebrød Husmann med magerost og løk

Ved 12 tiden snudde været litt. Det begynte så smått og blåse opp og skyet på. Det ble merkbart kjøligere og med mitt til dels alvorlige kajakk-forlis for noen år siden i friskt minne valgte jeg å pakke ned i 12:30 tiden og padle hjem. Før bølgene tok seg mer opp enn de allerede hadde. Kajakken virket fin. Stødig og perfekt til dette bruket. Jeg hadde pakket pakke-skottene fulle og kajakken oppførte seg eksemplarisk selv i litt bølger, så jeg er meget fornøyd med årets første test. Det blir nok en rekke turer til i løpet av sommeren.

 

5 minutters kjøretur fra heimen… og så 30 minutter med glidende eventyr på vannet i dette landskapet

 

Da er det slutt for i dag, men det blir ikke lenge til neste gang.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.