Jeg har noen gamle stormkjøkken liggende av merke Trangia. Standard versjon 25 med stekepanne, kaffekjele og to kjeler, samt understellet med plass for rødspritbrenneren. Men da jeg er glad i gass fremfor rødsprit, i alle fall på enkle turer, så ønsket jeg meg en gassbrenner som erstatning for rødspritbrenneren.

Det hadde vært fint i det minste til de tilfellene hvor jeg ser det mer hensiktsmessig å ta med gass kontra rødsprit. Jeg bestilte meg derfor en rimelig kina-brenner på eBay som jeg hadde tenkt å forsøke å bygge om. Brenneren ser mistenkelig lik ut på en av de nye «FireMaple» brennerne som Magasinet i Drammen har fått inn nå. Der koster den ca 400,- . For ordens skyld kan det jo nevnes at originalbrenneren fra Trangia til stormkjøkken modell 25 og 27 koster ca 700,- .

Sjekk prisen under (fra eBay): 124,58 NOK inkl. frakt:

Når stasen kom i posten viste det seg at dette var tilnærmet ideelt. Det var bare å la være å slå ut siste «kneleddet» på beina så passet den rett ned i trangia-kjøkkenet. Brenneren er nå testet og det fungerer utmerket. Forøvrig ble den bestilt søndag 16 april og lå i postkassa hjemme den 2 mai. 16 dager fra Kina til postkassa på Bolkesjø.

Jeg legger ved en bildeserie, step by step, som viser prosessen, brenneren, og det hele:

 

Her er brenneren tatt ut av esken, men er fortsatt sammenklappet.

 

Her er brenneren foldet ut til separat bruk uten stormkjøkkenet som ramme.

 

Til mitt bruk i Trangia-kjøkkenet slår jeg bare inn nederste leddet på beina. Som vist på bilde.

 

Så tres brenneren på plass og slangen ut det originalt fresede hullet på siden.

 

Da står brenneren greit og vindskjermen kan settes på.

 

Alt ferdig montert på 1-2-3

 

Jeg fyrer med lighter eller fyrstikk da gnisttenneren blir litt skjermet. Du ser den i bilde som en oransje knapp.

 

Stormkjøkkenet i deler

 

Stormkjøkkenet ferdig pakket sammen

 

Brenneren leveres i en boks som dette

Dette som et tips til de som ikke vasser i penger og som vil komme unna med beskjedne investeringer. Lykke til.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.