Åletjern, Nedre Eiker

Vi hadde avtalt med et venne-par om å dra på søndagstur. Vi skriver 6 januar på kalenderen og det er fint vær og -2 grader når vi parkerer bilen i et kryss hvor stien tar ut. Det er ikke lange turen opp, kanskje 20-25 min så er vi oppe ved Åletjern. Men vi kommer inn på vannet fra Nord og vi bestemmer oss for å gå vestover, runde vannet og så komme tilbake på nordsiden for å ta dagen på en leirplass våre venner kjente til fra før. Dette for å få en litt lengre tur. Runden rundt vannet er vel kanskje rundt 2 km.

Vi fyrer bål, Janne har med varm kantarell-suppe på termos og hjemmebakt focaccia med grovt salt… det smaker rett og slett fantastisk. Så varter Trude opp med hjemmebakt lefse med sukker og kanel og varm frukt-te… Vi kan nesten ikke ha det bedre enn dette.

Jannes’s Kantarell suppe med Focaccia

Morten og Janne bor i området og de har selvsagt med seg sin hund som heter «Flekken». For vår del så er det akkurat én uke siden vi tok farvel med vår Kira. Det hjelper ikke, turlivet må fortsette. Vi har uansett minnene.

Rundt kl 14-14:30 bryter vi opp og setter nesa mot bilen igjen. Dagens dose frisk luft er inntatt og kvelden nærmer seg.

Samling rundt bålet…
I skogen suser furua mens bålet tar seg opp…


Flekken
Trude og Janne koser seg med suppe!
Her er et litt større kart som viser hvor dette ligger i geografien


Takk for turen til Morten og Janne… og Flekken!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.