Kaffe Lars venter på et oppkok

Vi skriver 7 januar 2019 og vi har dratt en liten kjøretur til Meheia mellom Kongsberg og Notodden. Nærmere bestemt Øksne og statskogs fantastiske tilrettelagte område for det nære friluftslivet. Målet er Løkemyrodden.

Vi parkerer på fellesparkeringen med en gang vi møter Øksne. Veien deler seg her og svinger du til venstre går ferden inn til Kolsjø, men svinger du til høyre så kommer du rett inn på parkeringen. Veien videre innover er «bommet», så her må man ta bena fatt.

Det er jeg og Audun som hadde avtalt tur i dag, men Audun hadde en kompis som gjerne ville bli med. Jan-Henning bor vist i samme bygda som meg, men jeg vet ikke hvem han er… og det er ikke akkurat store forhold her, men det viser seg at han har kjøpt seg et hus her for en tid siden, men har ikke flagget så høyt at han er ankommet bygda. Så dette var en fin anledning til å bli bedre kjent. Jan-Henning er en friluftsmann, han jakter og driver med hund og oppdrett. Audun har en tispe som snart er klar for en liten hyrdestund og da er han-bikkja til Jan-Henning noe de ser på som en mulighet.

Det er isete i veien innover, så jeg angrer ikke på at jeg tok med brodder. Det er bare en liten formiddagstur dette, så det er mest for kosens skyld. Audun bærer med seg litt ved og jeg har med øks… så her skal det i alle fall bli et lite kaffebål om ikke noe annet.

Audun har med seg Raja og Jan-Henning har med seg 3 hunder i dag, 2 tisper og en han-hund. Etter en tid på veien tar vi av, krysser en bekk og så kommer hytta «Løkemyrodden» til syne på en høyde med utsikt ned på en av vikene tilhørende vannet «Øksne».

«Raja»

Her fyrer vi bål, rigger varm kaffe og te og smaker på medbragt niste og en sjokoladebit etterpå… vel, ikke Jan-Henning da, for han spiste ikke søtsaker på ukedagene. Måtte vi alle ha slik stålkontroll 🙂

Audun og Jan-Henning

Etter dette var det bare å sele på og rusle samme ruten tilbake.

Takk gutter, for en super formiddag med gode samtaler, glade bikkjer og kos rundt bålet.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.