«Villmarksliv dot eu» er først og fremst en hobby. En nettside hvor jeg kan dele det som opptar meg på frilufts-fronten. Jeg er en fyr som har drevet med aktivt friluftsliv hele livet frem til jeg var i begynnelsen av 30-årene, da endret livet seg brått og jeg måtte innse at jeg var blitt alvorlig syk.  Nå, rundt 20+ år senere, noen kilo tyngre, og helt ute av den gamle rytmen, har jeg valgt å forsøke å ta tilbake noe av det gamle. Jeg vil igjen forsøke å finne gleden ved det å være ute. Kjenne på naturkreftene rundt meg og ikke minst finne tilbake den gode følelsen når man behersker det å være på tur.

For 20+ år siden var jeg en som formidlet det enkle. En som alltid så verdien av det nære i like stor grad som det mer strabasiøse. Jeg holdt ukelange kurs på Hardangervidda om temaer som snøskred, søk i skred, overnatting i snøhule, telt på fjellet vinterstid, bekledning og navigasjon… eller klatrekurs i Vågå… eller bak et kobbel av husky’s mot hvite vidder. Den gangen levde jeg med og av friluftslivet! Det var jobben min.

Jeg bor fortsatt i den samme lille fjellbygda i Telemark og har i så måte alt jeg kan drømme om rett utenfor døra. Skog, fiskevann, elver og innsjøer. Jeg kan gå til fots fra «heimen» til snaufjellet på en god time og jeg har topper på 12-1300 meter tilnærmet rett utenfor stuedøra. Jeg har kajakk, jeg har sovepose, telt og primus… ski og feller… men i skyggen av at jeg ble syk har jeg altså ikke klart å se gledene i dette de siste 20 årene. -Men, nå er tiden inne. Jeg vil ta dette livet tilbake!

-Skogene og fjellene er de samme, de krever det samme og flammen i bålet er også slik den var dengang da… Ingen ting har endret seg i så måte.

Så hva venter jeg på? -Vel, jeg venter ikke på noen verdens ting. Det er skogene og fjellene som venter på meg…

Så om du vil følge med på min reise tilbake til friluftsgleden, så vil jeg på denne nettsiden dele mine opplevelser i tiden som følger.

Velkommen skal du være!